6 Eylül 2011 Salı

FIRINDA BAŞEMELLİ TAVUKLU MANTAR






  • MALZEMELER 
  • 3 adet tavuk budu (kalça)
  • 500 gram mantar
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemekkaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
YAPILIŞI
Mantarlar yıkanıp tuzlu ,limonlu kaynayan suda haşlanır ve dilimlenir. Tavuklar haşlanıp küçük doğranır mantarlar yağlanmış borcama yerleştirilir, üzerlerine tuz ve karabiber ile harmanladığımız tavuk etleri dizilir. 2 kaşık sıvıyağda un beyaz kalacak şekilde kavrulur, içine bir su bardağı tavuk suyu ve süt eklenerek iyice karıştırılıp pürüzsüz bir kıvama gelince bir taşım kaynar tuz ve karabiber ilave edilerek borcamdaki mantar ve tavukların üzerine dökülüp iyice hertarafına gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniride serpererek ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar tutulur sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder