3 Kasım 2011 Perşembe
KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE
2,5 Su bardağı un
1/2 su bardağı nışasta
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta sarısı
125 gram oda ısısında tereyağ
1/2 çy bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı neskafe
1 çorba kaşığı kaynar su
YAPILIŞI
125 gram tereyağını bir kaba koyup üzerine yumurta sarısı,sıvıyağ, ilave ediyoruz, neskafeyi kaynar suda iyice karıştırıp, karışıma ilave ediyoruz, elenmiş un, nışasta,ve kabartma tozunuda ekledikten sonra kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.1 tatlı kaşığı kadar hamura elimizle oval şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip ortasına kürdanla hafif bastırarak kahve çekirdeği görüntüsü verilerek 170 derecede ısıtılan fırında 20 dakika pişirilir.
NOT :ŞEKERİ BANA BİRAZ AZ GELDİ BİRAZ FAZLA KONULABİLİR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder