28 Kasım 2011 Pazartesi
TELŞEHRİYELİ SALATA
Bu salatayı kardeşim yapmıştı. Melda Hanım'ın sitesinden bulduk tarifini, çok lezzetli ve değişik bir salata.
- 2 su bardağı tel şehriye
- Yarım tavuk göğsü
- Taze soğan, mantar, dereotu, maydanoz, közlenmiş kırmızı biber, mısır, turşu
(Mantar, mısır ve közlenmiş biber konserve kullanıldı)
- Zeytinyağı, sumak, nar ekşisi, tuz limon suyu
2 su bardağı tel şehriye rengi kahverengi olana kadar sıvıyağda kavrulur. Üzerine 1 su bardağı su koyulup pilav gibi pişirilir, demlendirilir. Yarım tavuk göğsü haşlanıp, didiklenir.Taze soğan, mantar, mısır, közlenmiş biber, turşu, dereotu, maydanoz doğranır, tavuk ve tel şehriye ile karıştırılır. Zeytinyağı, sumak, limon, tuz, nar ekşisi ile yapılan sos üzerine dökülüp, servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder