29 Kasım 2011 Salı

Çikolatalı Kurabiye


                                Bu kurabiyeyi ilk kez Hicran arkadaşımda yemiştim. Çok maharetlidir arkadaşımın kendileri.Ağızda dağılan kurabiyelerden bunlar. Tek nokta hamuru çıkaracağınız kalıp meselesi. Demir ve parmakla  bastırılarak çıkartılan kurabiye kalıpları kullanılıyor bunun için. Benim kalıbım bundan olmadığı için gerçek şeklini tam yakalayamadım. Kalıbım yok diye kaç zamandır bekliyordu. Evde çocuklar kurabiye isteyince; ben bu kurabiyeden yana kullandım tercihimi.Kesinlikle sizi yüz üstü bırakmayacak tariflerden biri.Ben tırtıl şeklinde olana çikolata sürmek istemedim. Sadesi  benim favorim.

Malzemeler:1 paket margarin,1 su bardağı sıvıyağ,2 yumurta,1 su bardağı pudra şekeri,1 kabartma tozu, 1 vanilin.
Arasına sürmek için kahvaltılık çikolata.

Yapılışı:
  1. Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine bütün malzemeleri katıp azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz. Kalıptan geçmesini düşünerek ona göre yumuşaklık vermemiz gerekiyor hamura.
  2. Elimizle bastırarak çıkardığımız kalıbın içine hamurdan koyup yere yapışık olarak bastırıyoruz. Yukarıdaki yuvarlak şekilleri elde ediyoruz. Eğer düz şekilde aşağıya doğru çekersek tırtıl oluyor.
  3. Kenarları ne kadar belirgin olursa o kadar amacımıza ulaşmış oluyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder