20 Kasım 2011 Pazar

Visneli peynir pastasi ..






malzemeler tabani icin 
  • 125 gr. margarin
  • 125 gr. seker
  • 250 gr. un
  • 3 yumurta
  • yarim su bardagi süt
  • yarim paket kabartmatozu



malzemelerr orta kirama kismi icin
  • 1 kilo Quark ((süzme yogurt ))
  • 2 paket vanilya pudingi
  • 1 paket vanilyasekeri
  • 225 gr. seker
  • 5 yumurta
  • 2 paket cig krema (Schlagsahne)
  • Yarim su bardagi sivi yag
üzerinin fisneli kismi icin malzemeler




  • paket kirmizi tartjöle
  • 1 kavanoz visne
hazirlanisi


  • Yumurtayla seker birlikte bir kac dakika cirpilir
  • Un ve kabartmatozu ayri bir kapta birlikte karistirilir,
  • Tüm hamur malzemeleri yumurta karisimina eklenir yine cirpilir,
  • En son un ve kabartmatozu karisimi eklenir ve birkezdaha cirpildiktan sonra kelepceli kek kalibina  cemcerne ve taban kismina hamur  düzeltilir.
  • Yumurtanin beyazini bir tutam sekerle cirpin bembeyaz bir koyu bir kivam elde edinceye kadar .
  • Diyer malzemeleri`de   karistirma kabina konur ve mikserle iyice özlesene kadar cirpilir.
  • Tepsideki hamurun üzerine düzgünce dökülür.
  •  175C de üzeri katilasana kadar pisirilir. Yaklasik 45 - 50 dakika.
  • Tarifindekigibi hazirlanir ve icersine suyu süzdürülmüs fisne eklenip pastanin üzerine sicakken dökülür.
  • Cok güzel hafif bir pasta .Üzerine mandalina veya cileklede hazirlaya bilirsiniz .Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder