malzemeler tabani icin
- 125 gr. margarin
- 125 gr. seker
- 250 gr. un
- 3 yumurta
- yarim su bardagi süt
- yarim paket kabartmatozu
malzemelerr orta kirama kismi icin
- 1 kilo Quark ((süzme yogurt ))
- 2 paket vanilya pudingi
- 1 paket vanilyasekeri
- 225 gr. seker
- 5 yumurta
- 2 paket cig krema (Schlagsahne)
- Yarim su bardagi sivi yag
- paket kirmizi tartjöle
- 1 kavanoz visne
- Yumurtayla seker birlikte bir kac dakika cirpilir
- Un ve kabartmatozu ayri bir kapta birlikte karistirilir,
- Tüm hamur malzemeleri yumurta karisimina eklenir yine cirpilir,
- En son un ve kabartmatozu karisimi eklenir ve birkezdaha cirpildiktan sonra kelepceli kek kalibina cemcerne ve taban kismina hamur düzeltilir.
- Yumurtanin beyazini bir tutam sekerle cirpin bembeyaz bir koyu bir kivam elde edinceye kadar .
- Diyer malzemeleri`de karistirma kabina konur ve mikserle iyice özlesene kadar cirpilir.
- Tepsideki hamurun üzerine düzgünce dökülür.
- 175C de üzeri katilasana kadar pisirilir. Yaklasik 45 - 50 dakika.
- Tarifindekigibi hazirlanir ve icersine suyu süzdürülmüs fisne eklenip pastanin üzerine sicakken dökülür.
- Cok güzel hafif bir pasta .Üzerine mandalina veya cileklede hazirlaya bilirsiniz .Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder