malzemeler
- 1 kilo un
- ilik süt
- 1 tane yas maya
- 1 tatli kasik tuz
- 1 tatli kasik toz seker
- 2 tane yumurta beyazi
- yarim cay bardak aycicek yag
ic harci icin
- 2 -3 tane pirasa
- 2 -3 tane haslanmis patates
- 1 tatli kasik pul biber
- tuz
- 200 gram beyaz böreklik peynir
- yarim cay bardak aycicek yag
hazirlanisi
- Yumurtanin sarisini ayirin üzerine sürmek icin .
- Ununuzun ortasina yumurta beyazinizi,tuz ,seker ve ay cicek yagi yavas ca dökün .
- Mayayi burada eritin .Yavas,yavas ilik sütünüzü katarak yugurun yumusak bir hamur olsun.
- Hamurunuzu üzerine bir kapatin mayalanmaya birakin 15-20 dakika mayalansin.
- Bu arada ic harcini hazirlayin patatesi haslayip soyup ezin.
- Pirasayi ayiklayip yikayip dograyin incecik
- Peyniri ezin icersine derin bir kabin icersine katin tüm ic harcinizi .
- Tüm malzemeye derin bir kanin icersinde karistirin.
- tezgahin üzerine un serpistirin daha kolay yapismada acilmasi icin .
- Hamurunuzdan yumaklar kopartip merdaneyle acin hamurunuzu .
- ic harcinizdan orta kismina koyup kasikla esit sekilde düzeltin .
- Yandan tutup ortada kenarlerini bulusturun hamurun.
- Üzerine 2 tane yumurta sarisina 1 yemek kasik süt katip cirpin ve hamurunuza sürün .
- Ben susam kullandim yumurtanin üzerine .
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede üzerleri kizaran deyince pisirin .Afiyetler oldun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder