malzemeler
- 1 tane yumurta
- 2 su bardak süt
- 1 yemek kasik yogurt
- aldigi kadar un
- 20 gram yas maya
- 1 tatli kasik biber salcasi
- 4-5 tane patates
- 1 tane kuru sogan
- 2-3 yemek kasik aycicek yag
- tuz
- aycicek yag
- Hamurunuzu yugurun yumusak bir hamur olsun .Yarim saat üzri kapatip dinlenmeye birakin.
- Patatesinizi haslayip kabugunu soyup dograyin.
- Yagda kabunu soyup dogranmis soganlarinizi kavurun patatesinizi de icersine ilave edin .
- Tuz ve salcayida katip 2-3 dakika beraber kavurup sogumaya birakin.
- hamurunuzda ceviz büyüklügünde bezeler kopartin ve oklava ile yuvarlak acin .
- Harcinizdan 1 yemek kasik koyup yarim ay seklinde kapatin.
- Hamurun kenarini iyice kapatin kizarirken disariya cikmasin.
- Tavaniza 1,5 bardak yag koyup kizinca kizartmaya baslayin.
- Tüm hamura ayni islemi yapip bol yagda kizartin saglik solu .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder