25 Kasım 2011 Cuma

Sebzeli Balık Buğlama



Malzeme :
  • 2 levrek
  • 3 domates
  • 6 biber
  • 10 adet mantar
  • 3 defne yaprağı
  • 1 limon
  • 1 tutam maydonoz
  • 4 patates
  • 3 havuç
  • zeytinyağı
  • tuz
  • tane karabiber
  • su


Hazırlanışı :

Fırın kabının altına biber ve domatesleri doğrayarak ekleyelim. üzerine levrek balıklarını bütün olarak yatıralım.Üzerine doğranmış mantarları,defne yapraklarını,limon dilimlerini,zeytinyağını,tuz,karabiber ve biraz da su ekleyerek üzerini yağlı kağıt ile kapatarak fırında pişmeye bırakalım. Bu arada patates ve havuçları suda haşlayalım. Daha sonra doğranmış maydanoza bulayarak fırından çıkardığımız balıkla birlikte servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder