23 Kasım 2011 Çarşamba

KUSKUSLU TEKKE KEBABI



Bu yemeğin tarifini posta gazetesinde aylar önce görmüştüm.O gün bu gündür hep yapıcam.

Benim ölçülerimle dört kişilik güzel bir yemek oldu.Denemek isterseniz buyrun tarife:

MALZEMELER:

yarım kg. koyun eti (sotelik doğranmış)

3 adet kurusoğan

2 adet domates

1 adet yeşil sivribiber

1 tatlı kaşığı salça

2 tatlı kaşığı tereyağ

6-7 yemek kaşığı sıvıyağ

1,5 su bardağı kuskus makarna

su

tuz,karabiber



YAPILIŞI:

Sotelik eti yıkayıp süzdürün ,iki soğanı küp küp doğrayın ,domatesleri soyup küp küp doğrayın biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.Önce tencereye bir tatlı kaşığı tereyağ ve üç dört kaşık sıvıyağ koyup soğanları salçayla biraz kavurun.Domates ve biberi ekleyip biraz daha kavurup eti katıp biraz daha kavuralım.Bir çay bardağı sıcak su ekleyip tuz,karabiber katıp pişmeye bırakın.Pişmesse sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.Etler pişerken diğer tarafta yine bir tencereye bir tatlı kaşığı tereyağ ve üç dört kaşık sıvıyağ koyun.Bir soğanı küp küp doğrayıp kavurun.Soğanlar pembeleşince 1,5 su bardağı kuskus ekleyin üzerine 3 su bardağı su katıp tuz ekleyip suyunu çekene kadar pilav gibi pişirin.Pişince tencerenin ağzına havlu kağıt koyup biraz dinlendirin.Bu arada etlerde pişmiş olacak.Servis tabağına alta kuskus üstüne et koyup baharat ve maydanozla süsleyerek servis yapın.Afiyetolsun.

Koyun eti yerine dana eti,yağ olarakda sırf sıvıyağ kullanabilirsiniz ,bunlar damak tadınıza göre değişebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder