Malzemeler:
- Yarım kg ıspanak,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 3 tatlı kaşığı pirinç,
- 1 çay kaşığı şeker,
- 2-3 diş sarımsak, istenirse,
- Tuz,
- Ispanakların saplarını kesin, kötü yapraklarını temizleyin bol suda iyice yıkayın. İri doğrayın.
- Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif kavurun, doğranmış ıspanakları ve şekeri ilave edin, karıştırın. ( ıspanakları parti, parti ,ıspanaklar yumuşadıkça, karıştırdıktan sonra ilave edin )
- Ispanakların tamamı yumuşadıktan sonra sarımsak ve yıkanmış pirinci ilave edin, tekrar karıştırın. Yaklaşık 10-15 dakika sonra pirinçler piştikten sonra ocağın altını kapatın. Tuzu pişmesine yakın ilave edin.
- Ayrıca su gerekmeyebilir. Gerekirse yarım çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder