27 Kasım 2011 Pazar

Havuç Kızartması



                                          Herkese iyi pazarlar. Bu gün sizlere arkadaşım Handan'ın sevgili kayınvalidesinin bir tarifini sunacağım; havuç kızartması.Mücveri andırıyor fakat içinde havuç yalnız bulunuyor. Kavrularak yapılıyor ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde iyi gidiyor. Havucu farklı yemek isteyenlerin tercihi olabilir yada en azından dar zamanlarda kurtarıcı. Ben beğendim yemeği, sizlere de tavsiye ederim. Sevgilerle...

Malzemeler: 1 kg havuç,1 fincan su,yarım fincan sıvıyağ,2 yumurta,1 adet madensuyu,4 kaşık un,tuz, kızartmak için sıvıyağ.

Yapılışı:
  1. Havuçlar soyulur ve rendelenir. Bir tavada üzerine yarım fincan sıvıyağ, 1 fincan su eklenerek yumuşayıncaya kadar kavrulur.
  2. Soğuması için bir kenara alınır.Soğuyunca içine maden suyu eklenir.İçine 2 tane yumurta kırılır, tuzu ve unu eklenir(gerekirse 1 kaşık daha un koyabilirsiniz),iyice karıştırılır. Kaşıkla alınarak, kızgın yağda kızartılır.
  3. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Afiyet Olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder