malzenmeler
- 3 tane yumurta
- 1 paket vanilya tozu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 corba kasik pudra sekeri
- 3 corba kasik irmik
- 3 corba kasik hindistan cevizi
- 200 gram maegarin
- aldigi kadar un
serbeti icin malzeme
- 4 su bardagi toz seker
- 4 su bardagi su
- ceyrek limon suyu
hazirlanisi
- Oda sıcaklıgındaki margarini bir kaba alın,
- 3 tane yumurtadan birinin sarısını alın üzerine sürmek için ayirin
- Yumurtalari margarine ilave edin ve birlikte karıştırın.
- Daha sonra pudraşekerini ve sıvıyagı ilave et iyice karıştırin
- Irmik,hindistancevizini ilave edip karıştırin.
- Kabartma tozu,vanilya ve unu eleyerek karışıma ilave edip yugurun .
- Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparip yuvarlayin .
- Üzerlerine kabuksuz findik bastirip .Bir tatli kasik süt ile yumurta sarısını karistirip üzerine sürürün.
- 170 derecedeüzerleri pembelesinceye kadar pişirin.Çıktıktan sonra şerbetini soguk dökün üzerine .
- Tepsinize hindistan cevizi kökün ve serbetini cekmeis talinizi üzerine siralayin .
- Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder