27 Kasım 2011 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞEKERPARE



malzenmeler
  • 3 tane yumurta
  • 1 paket vanilya tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 corba kasik pudra sekeri
  • 3 corba kasik irmik
  • 3 corba kasik hindistan cevizi
  • 200 gram maegarin
  • aldigi kadar un
serbeti icin malzeme
  • 4 su bardagi toz seker
  • 4 su bardagi su
  • ceyrek limon suyu

hazirlanisi
  • Oda sıcaklıgındaki margarini bir kaba alın,
  • 3 tane  yumurtadan birinin sarısını alın üzerine sürmek için ayirin
  • Yumurtalari  margarine ilave edin ve birlikte karıştırın.
  • Daha sonra pudraşekerini ve sıvıyagı ilave et iyice karıştırin
  • Irmik,hindistancevizini ilave edip  karıştırin.
  • Kabartma tozu,vanilya ve unu eleyerek karışıma ilave edip yugurun .
  • Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparip yuvarlayin .
  • Üzerlerine kabuksuz findik bastirip  .Bir tatli kasik süt ile  yumurta sarısını karistirip üzerine sürürün.
  • 170 derecedeüzerleri pembelesinceye kadar  pişirin.Çıktıktan sonra şerbetini  soguk dökün üzerine .
  • Tepsinize hindistan cevizi kökün ve serbetini cekmeis talinizi üzerine siralayin .
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder