malzemeler
- 15-16 tane dolmalik ysil biber
- 250 gram kiyma
- 2,5 su bardak bulgur
- 2 tane orta boy sogan
- 1 tutam maydanoz
- 2 dis sarimsak
- e yemek kasik domates salcasi
- yarim yemek kasik biber salcasi
- 1 tatli kasik kuru nane
- 2 yemek kasik vegater ((tuz ot))
- 2 yemek kasik nar eksisi
hazirlanisi
- Bulgurunuzu kontrol edip yikayin suyunu süzgecle spzdürün.
- Soganinizi ve ayiklanmis maydanonuzu incecik dograyin.
- Kiymayla tüm malzemeleri iyice karistirin .
- Biberleri yikayip üst kisimlarini kesin .
- Biberlerin icini kiymali karisimdan doldurun hafif busluk kalsin bugur sisince patlatmasin dolmalarinizi ..
- Biberin kestiginiz sap kismini dolmanin üzerine kapak gibi yerlestirin.
- Tencereye siralayip 2 su bardak su, 1 dis sarimsak ezin icersine yarim limon suyu ve bir tutam tuz ve 2 yemek kasik ay cicek yag katip karitirin bu karisimi dolmalarin üzerine dökün.
- Tencerenin kapagini kapatip orta hateste pisirin.
- Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder