malzemeler
- 250 gram tere yag
- 1 paket taze kadayif
- 1 kase ceviz
serbeti icin malzeme
- 2,5 bardak su
- 2,5 bardak toz seker
- 4-5 damla limon suyu
hazirlanisi
- Kadayifim vakumluydu 5 dakika önceden buzdolabindan cikarttim derin bir kabin icersince tellel olmasi lazim.
- Tere yagi eritin harmanlanmis kadayiflarin üzerine gezdirin elinizle bastirmadan züm kadayifa yidirin yagi .
- Cevizinizi dise dokunur sekilde rondadan gecirtin ben biraz daha böyük kiydim.
- Tere yagli kadayiftan bir tutam avcunuza alip icersine cevizinizden koyup sIkIca basirin avuc icinizde ve tepsiye siralayin kadafiniz biten deyince .
- 175 derece firinda üzerini nar gibi kizaran deyince pisirin.
- Serbetinizi hazirlayin Tatliniz firindan cikinca sogusun serbetinizi ilik dökün üzerine .Ben antepfistigi özerlerine döktüm .
- Cok güzel bir tatli afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder