22 Kasım 2011 Salı

Afyon Lokumu


Malzemeler:

  • 5 su b.un
  • 1 p. kuru maya
  • 1 çırba k.toz şeker
  • 1 tatlı k.tuz
  • su

İç harcı için:

  • haşhaş
  • ceviz
  • sıvıyağ

Üzeri için:

  • 1 yumurta
Hazırlanışı:
Un karıştırma kabına alınır. Üzerine maya, tuz, toz şeker alınarak alabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında ayarlanır. Diğer taraftan iç harcı için haşhaş sıvıyağ ile açılarak yumuşatılır.Hazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra yufka büyüklüğünde açılır. Hazırlanan haşhaşlı harç yufkanın üzerine sıvanır. Üzerine kıyılmış ceviz de serpildikten sonra rulo yapılır. Rulo biraz esnetildikten sonra baştan sarılmaya başalnır. Gül böreği şeklinde sarılarak ortalama 5 lokum elde edilir. Elde edilen lokumlar yağlanmış fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derecelik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder