3 Kasım 2011 Perşembe

DİKEY PASTA

4 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
KREMASI
3 Poşet krem şanti
1/5 su bardağı süt
Süslemek için damla çikolata
Muz
1 paket hazır çikolata sosu 
YAPILIŞI
Cam bir kabın içerisine Oda sıcaklığında bekleyen Yumurtalar  kırılır, 1 su bardağı şeker ilave edilerek  boza kıvamına gelene kadar çırpılır,sıvıyağ, portakal suyu, yoğurt, portakal kabuğu rendesi ilave edilerek bir az daha çırpılıp,  un, kabatma tozu ve vanilyayı  birlikte eleyip karışıma katıp tahta bir kaşıkla karıştırarak, yağlı kağıt serili dikdörtken bir tepsiye dökerek hertarafı eşit olacak şekilde  yayarak 170 derecede ısıtılmış fırında pişrilicek .
Fırından çıkarçıkmaz üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekeri elenerek yağlı kağıt ile
kapatılıp bir tepsi ile üzeri örtülerek ters çevrilecek sıcakken tepsiden çıkartarak mermer tezgahta soğuması beklenecek.
Krem şanti sütle çırpılarak dolapta bir süre bekletilecek

Soğuyan kekimizi 6 eşit parçaya bölüp  üzerine krem şanti sürerek ince doğradığımız muz,ve damla çikolata serpip herşeridi   rulo gibi sarıyoruz ilk rulonun üzerine  diğer lerini kolböreği sarar gibi birbirinin etrafına yerleştiriyoruz streç filimle sarıp kelepçeli  kalıba koyarak buz dolabında bir süre bekletiyoruz kalan kremşanti ile etrafını kaplıyotuz.
1 paket hazır çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirip  ılıken üzerine dökülecek .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder