Evde yapılmış kek.. Benim kalbimi çalmak işte bu kadar kolay ...
Mis gibi portakal kokan bu kek ise, benim direncimi direk kırabilir..
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta (kek kalıbınız küçükse yumurta adedini azaltmalısınız)
- 1/2 çay bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvıyağ (mısırözü ya da çiçekyağı kullanılabilir)
- 2,5 - 3 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanmalı)
Yapılışı:
- Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
- Kek kalıbımızı margarin ile iyice yağlayarak hazırlıyoruz.
- Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz Not: Bu aşamada malzemelerde yazan sıvıyağın da eklenmesi gerekiyor. Tarifte eksiklik olduğu için sonradan ilave edildi. Kusura bakmayın lütfen.
- Bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırıp, elekten geçirerek sıvı karışıma ekliyoruz. Koyu boza kıvamında olan kek harcımızı yağladığımız kek kalıbımıza dökerek fırına veriyoruz.
- Ortalama 40-45 dk kadar pişirdikten sonra kürdanla ya da bir bıçakla ortasının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz ve fırından alıyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder