tabani icin malzemeler
- 350 gram un
- 2 tatli kasik kabartma tozu
- 110 gram margarin
- 100 gram seker
- 1tane vanilya sekeri
- 2 tane yumurta
- Hamurunu iyicene yugurup yaglanmis kaliba elinizle esit sekilde yerlesririn esit bir sekilde düzeltilir ilk önce tabanina kalan hamuru cemberine
- 1 kilo mager cuark (( labne peyniri ))
- 250 garam seker
- 7 tane yumurta
- 1 limon kabugu rendelenmis hali
- 2 tanavanilya sekeri
- yarim limon suyu
- 200 ml süt
- 120 gram peynir pasta mayasi ( iki paket 60 gramliklardan kullandim)
- 1 paket Mohn Back [[ sisah hashas esmesi ne pudra sekeri ve yag katip cirpin alt kisma tekrar tarifini yazdim . ]]
- ilk önce yumurtalari sarilarin dan akini ayilir
- Yumurta beyazlari 2 kasik toz sekerle mikserlen cirpilir .
- cuark ve yumurta sarisi ,toz seker ,vanilya sekeri ,süt , limon kabugu rendeleyip cirpin.
- Sonra diyer malzemeler teker teker katip icene cirpin.
- Ben bir paket monhn back [[hashas ezmesi kullandim ]] hamurun üzerine kasikla sürün .
- Hashasin üzerine cirpmis oldugunuz kivami dökün tepsinizin icersine .
- Bu sekil ilk kez denedim peynir pastasini cok güzel lezletli oldu tepsideki pastadan bir dilim dahil ziyan olmadi
- 175 derece pisme süresi 70 dakika firindan cikinca sogumaya birakin
- Bu tarifi yuvarlak borcamdada veya cemberli kalipta hazirlayip pisirirseniz tarifin yarisini katmaniz yeterli olur .
- Hashasiniz hazir yoksa kendiniz hazirlayin siyah bir kase sürtülmüs hashasa 1 cay bardak kadar pudra sekeri ve 2 yemek kasik sivi yag katip virpin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder