14 Kasım 2011 Pazartesi

Peynir pastasi ♥Käsekuchen♥ cheese cake♥



tabani icin malzemeler
  • 350 gram un
  • 2 tatli kasik kabartma tozu
  • 110 gram margarin
  • 100 gram seker
  • 1tane vanilya sekeri
  • 2 tane yumurta
hazirlanisi


  • Hamurunu iyicene yugurup yaglanmis kaliba elinizle esit sekilde yerlesririn esit bir sekilde düzeltilir  ilk önce tabanina kalan hamuru cemberine
Ic malzeme


  • 1 kilo  mager cuark (( labne peyniri ))
  • 250 garam seker
  • 7 tane yumurta
  • 1 limon kabugu rendelenmis hali
  • 2 tanavanilya sekeri
  • yarim limon suyu
  • 200 ml süt
  • 120 gram peynir pasta mayasi ( iki paket 60 gramliklardan kullandim)
ortasina malzeme
  • 1 paket Mohn Back [[ sisah hashas esmesi ne pudra sekeri ve yag katip  cirpin  alt kisma tekrar tarifini yazdim . ]]
hazirlanisi
  • ilk önce yumurtalari sarilarin dan akini ayilir
  • Yumurta beyazlari 2 kasik toz sekerle mikserlen cirpilir .
  • cuark ve yumurta sarisi ,toz seker ,vanilya sekeri ,süt , limon kabugu rendeleyip cirpin.  
  • Sonra diyer malzemeler teker teker katip icene cirpin.
  • Ben bir paket  monhn back [[hashas ezmesi kullandim ]] hamurun üzerine kasikla sürün .
  • Hashasin üzerine cirpmis oldugunuz kivami dökün tepsinizin icersine .
  •  Bu sekil ilk kez denedim  peynir pastasini cok güzel lezletli oldu tepsideki pastadan bir dilim dahil  ziyan olmadi 
  • 175 derece pisme süresi 70 dakika firindan cikinca sogumaya birakin  
  • Bu tarifi yuvarlak borcamdada  veya cemberli kalipta hazirlayip pisirirseniz tarifin yarisini katmaniz yeterli olur .  
  • Hashasiniz hazir yoksa kendiniz hazirlayin siyah bir kase sürtülmüs  hashasa 1 cay bardak kadar  pudra sekeri ve 2 yemek kasik sivi yag  katip virpin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder