14 Kasım 2011 Pazartesi

BROVNİ

Selamlar arkadaşlar hepimize mutlu,huzurlu,bol rızıklı bir hafta dilerim....Bizim ev halkının benim alışkanlığımın aksine kahvaltı alışkanlığı pek yoktur daha ziyade kek,kurabiye tercih edilir en çokta brovni......bende çok sık brovni yaparım denediğim tariflerimin sayısını hatırlamıyorum son zamanlarda çok sık yaptığım brovni tarifi sevgili Emelden...Tarifi aynen yayınlıyorum.
MALZEMELER:
- 5 TANE YUMURTA,
- 250 gr. SÜT,
- 250 gr. SIVI YAĞ,
- 250 gr. ŞEKER,
- 250 gr. UN,
- 1 PAKET KABARTMA TOZU,
- 1 PAKET VANİLYA,
- 3-4 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
, SOSU İÇİN:
- 250 gr. ŞEKER,
- 250 gr. SÜT,
- 125 gr. SIVI YAĞ,
- 2-3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
, ÜZERİ İÇİN:
- 1 PAKET KREM ŞANTİ + 1 BARDAK SÜT
( YA DA KAYMAKLI DONDURMA, YADA KAYMAK)
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle yumurtaları ve şekeri 5 - 10 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağı, sütü ekleyin. Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ve kakaoyu eleyerek karışıma katıp güzelce çırpın.
- Margarinle yağlanmış borcama kek harcınızı dökün ( tepsiniz resimdeki tepsi boyutlarında olmalı.Daha küçük ya da daha büyük olmaz) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, fırınınızın alt kısmında 45- 50 dakika pişirin.(Ben arkadaşımdan daha küçük tepsi kullandım ve yarım ölçüden yaptım,yukarıdaki resim benim tepsi min fotosudur.)
- Diğer taraftan kekin sosu için; sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu derin bir tencereye koyun. Sosu karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya yakın ocaktan alın. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkması için 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra keki resimdeki gibi kare kare dilimleyip sıcak sosu keke gezdire gezdire dökün.
- Üzeri için; 1 bardak soğuk sütle kremşantiyi çırpın. Tercihe göre kaymaklı dondurma yada kaymakla da servis etmeniz mümkün. Kekiniz soğuduktan sonra kremayı üzerine sıkıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder