14 Kasım 2011 Pazartesi

Pancarlı Kabak Salatası



Bayram sebebi ile değişen düzenler yavaş yavaş yerini eski haline bırakıyor sanırım...Bayramda 2-3 günlük bir tura çıktık ve bunun geri dönüşü bana +3 kilo oldu malesef.Olsun yedik içtik sefamız olsun değilmi :)

Bu salatayı herkese şiddetle tavsiye ederim.Tuz biber kasım sayısı için hazırladığım bu sağlıklı ve nefis salata aynı zamanda çok doyurucu...



Pancarlı Kabak Salatası
3 adet orta boy kabak
1 orta boy havuç
1 kase susuz pancar turşusu
4-5 dal taze soğan
yarım çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış mısır
yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu






Kabak ve havucu küpler halinde doğrayıp diri kalacak şekilde haşlayın.Pirinçleride aynı şekilde haşlayıp süzgeçten geçirin.


Derince bir salata kabına ince doğranmış taze soğan ,dereotu ve küp şeklinde doğranmış pancarlar ilave edilir.Haşlanan kabak,havuç,pirinç ve mısırdakoyulup tuz yağ ve limon suyu eklenip karıştırılır .


not:arzu edilirse bu salatayı limonsuz , her servis tabağının ortasına bir kaşık sarmısaklı süzme yoğurt &mayonez karışımı koyarak servis edebilirsiniz.... bence yoğurtlu mayonezlisi çok daha nefis oluyor.


Afiyet Olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder