14 Kasım 2011 Pazartesi

NAR REÇELİ


Herkese mutlu haftalar !!!
Bu hafta açılışı nar reçeli ile yapayım dedim. Bu aralar nar deyince aklıma kızımın yeni öğrendiği ve durmadan sorduğu "Anneeee bil bakalım, çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane, bu nedir?" sorusu aklıma geliyor. Biz çok sevdik nar reçelini, bitirdik bile :)
Özellikle evdeki yenmeyen ekşi narları değerlendirmek için süper.


Yapılışı:
Narları ayıkladıktan sonra pişireceğiniz tencereye koyup, narların aynı ölçüsünde şeker ilave edin (1 su bardağı narınız çıktıysa, 1 su bardağı şeker). 1-2 saat sulanmasını bekleyin. Narlar sulanınca pişirmeye başlayabilirsiniz, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15-20 dakika daha pişirin. Bu arada üzerinde köpük oluşursa alın.  İsterseniz kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkabilirsiniz ama ben sıkmadım.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder