Malzemeler :
- 3 Yumurta
- 4 Çorba K. Yoğurt
- 1 Su B. Sıvıyağ
- 1 Pk. Kabartma Tozu
- 1 Tutam Dereotu
- 1 Tatlı K. Toz Kırmızı Biber
- 100 Gr. Beyaz Peynir
- Ustasından Un Ölçüsü
İç Harcı İçin:
- 1 Kase Yoğurt
- 8 Kornişon Turşu
- 100 Gr. Salam
- 2 Haşlanmış Misket Havuç
- Maydanoz
- Çörekotu
- Mayonez
- Dereotu
Hazırlanışı :
Karıştırma kasesine yumurtaları kırıyoruz. Üzerine sıvıyağı,yoğurdu koyup telle çırpıyoruz. Dereotunu doğrayıp ekliyoruz. Peyniri rendeliyoruz. Toz kırmızı biber katıyoruz. 6 çorba kaşığı tepeleme unu koyup karıştırıyoruz.
Yağlanmış çember kalıba karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan keki 3'e bölüyoruz. Servis tabağına boş bir çember koyuyoruz.
İç harcı için, yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Salam, maydanoz ve turşuyu doğrayıp ekliyoruz. Mayonezi katıp karıştırıyoruz. Kekin ilk katını çemberin tabanına koyuyoruz. Üzerine yoğurtlu harcımızdan sürüyoruz.
Diğer katlar içinde aynı işlemi uygluyoruz. En üste sade yoğurt sürüyoruz. Üzerini haşlanmış misket havuç, çörekotu ve ince doğranmış dereotu ile süslüyoruz.
Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra kalıbını çıkartıp servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder