15 Kasım 2011 Salı
püreli biftek
Biftek teflon tava içerisinde, mangalda, ocak üzeri her çeşit ızgara aletinde ve ocak üstü tos makinesinde pişirilebilir. Et marine edilerek terbiyeli, ya da doğrudan sade et olarak pişirilebilir. Her iki şekilde pişirilen bifteğin lezzeti birbirinden farklı olacağını bilirsiniz, yeterki et güzel olsun. Biftek ızgara çeşitli garnitür ve sos eşliğinde servis edilebilir. Patates püresi dikkatli hazırlanırsa biftek ızgaraya çok güzel yakışır. Püre hazırlanırken patatesleri ezme aletiyle parçalamak en güzel yöntemdir.
Aynı iş için çatal kullanılabilir, fakat patatesler çatal ile gerektiği gibi ezilmeyebilir. Püre hazırlarken blender ve mikser aleti kullanmadığınız sürece püreniz gayet güzel olur. Bu aletler hızlı çalıştığından patatesi sünek yapar. Pürenin kıvamını ayarlamak çok basit; ocak üzerindeki patatese süt ilave ettikten sonra karıştırarak sütünü uçurmanız gerekir. Püre ocak üzerinde fazla tutulursa, süt buhar olup uçacağından püre kıvamı katı olur. Bu kıvamı ayarlamak size bağlı, dilediğiniz kıvamda pürenizi hazırlayabilirsiniz. Sultan, püreli biftek ızgarasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
dört parça biftek
iki patates
bir çay bardağı süt
bir tatlı kaşığı tereyağı
kekik ve tuz
Yapılması
patates püresinin hazırlanması
patatesleri yıkayın ve 30 dakika haşlayın
ardından soyun ve bir güzel ezin
yağı eritin üzerine patatesi ilave edin karıştırın
üzerine soğuk sütü ilave edin karıştırın ve tuzunu ayarlayın
arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın.
biftekleri hafif tuzlayın, kızgın ızgara üzerinde pişirin
ve üzerine kekik serpin ve püre eşliğinde servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder