2 Kasım 2011 Çarşamba

Patatesli Kaşarlı Börek

Tarif oktay ustadan dünkü proğramında yaptığı börek
Evde yufkam vardı ve hemen denedim güzel oldu.
İç malzemede kabartma tozu yok ben bir çay kaşığı koydum
isterseniz kullanmaya bilirsiniz
Malzemeler
  4 yufka
  4 haşlanmış patates
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı tareyağ
Dereotu veya maydanoz
Tuz,karabiber
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
  1 yumurta sarısı
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hazırlanışı
Patatesler haşlanır ezilir.
Üzerine yumurta,süt,sıvıyağ,kabart​ma tozu,tuz,karabiber ve ince kıyılmış dereotu veya maydanoz eklenir el ile iyice karıştırılır.
Karışım hafif akışkan olmalı koyu olursa biraz daha süt ilave edilir.
Tereyağı eritilir yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine eritilmiş tareyağı hafif gezdirilir iç harçtan biraz yufkanın üzerine serpilir el ile yayılır.
Yufka ortadan ikiye kesilir (bir yufkadan iki tane börek çıkacak) yufka rulo sarılır ve kendi etrafında döndürülür
yağlanmış tepsiye dizilir.
Bütün yufka bu şekilde bitirilir.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında böreklerin üzeri kızarana kadar tutulur.
Sonra börekler fırından alınır kaşar rendesi ve toz biber bir kabın içinde karıştırılır böreklerin üzerine kaşar rendesi konur börekler tekrar fırına verilir.
Kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından çıkartılır.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder