4 Kasım 2011 Cuma

Pastalar ve kek ler ((ari sokmasi pastasi ve elma püreli nefis bir tart tarifi ))

Hamur isleri ,pastalar ve kekler Arkadasim Emineye Arkadaslarla birlikte bas sagligina  ziyaret ettik  hepimiz bir seyler hazirlayip götürdük herkezin ellerine saglik .



malzemeler
  • 500 gram un
  • 1 paet kabartma tozu
  • 200 gram toz seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1 cay kasik tarcin
  • 1 tane yumurta
  • 250 gram margarin

ic kismina
  • 1 kilo elma ezmesi hazir ((apfelmus)
üzerine
  • 100 gram margarin
  • 100 gram toz seker
  • 100 gram un
hazirlanisi
  • Elmalar haric tüm malzemeyi sirayla derin bir kabin icersine alip cirpin.
  • Firin Tepsinizi yaglayip unlayin ve hamurun üzerine elme püresini dökün.
  • Üzerine yag ,un ve sekeri elinizle iyice ogalayip elmelarin üzerine dükün.
  • 180 derece de 25 -30 dakika pisirin.







 malzemeler keki icin
  • 4 tane yumurta
  • 2 paket vanilya sekeri
  • 4 yemek kasik süt
  • 150 gram un
  • 200 gram toz seker
  • 1 paket kabartma tozu
üzerinin malzemesi

  • 100 gram badem
  • 3 yemek kasik bal
ic kiremasinin malzemesi

  • 1 paket Dr. Oetker Paradiescreme (Vanillegeschmack)  pudung tozu soguk sütle hazirlananlardan
  • 500 gram  Sahne  ciy kirema
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde yumurta ,seker ve sütü yaklasik mikserle 3-4 dakika iyice cirpin.
  • Un ve kabartma tozunu karistirip icersine ilave edipkaristirin.
  • Kalibinizi yaglayip unlayin kek hamurunu icersine döküp üzerine bolca badem ilave edip önceden isitilmis firina birakin .
  • 175 derecede 25 dakika pisirin .
  • Kek pisinceüzerine bir firca ile bali sürün.
  • Kekinizi  sogumaya birakin bicak veya bir ip yadimi ile ile kekin tam ortasinda kesin .
  • Puding soguk süt ile cirpilarak da hazirlaya bilirsiniz ciy kiremaniz yoksa .
  • Puding paketinde tarif yaziyor nasil hazirlamaniz gerektigini   kekin orta simina esit sekilde pudingi sürün.
  • Bu pastayi arkadasim Neslahan hazirladi cok güzel hafif bir pasta cokta güzel olmus .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder