14 Kasım 2011 Pazartesi

MİKRODALGA FIRINDA ISLAK KEK


MİKRODALGA FIRINDA ISLAK KEK
Bu keki *papatyaşef de* gördüm hemen yaptım kısa sürede pişti üstelik normal fırında pişen ıslak kekden daha lezzetli oldu galiba:))
papatyamın dediği gibi*5 dakikada çırpılıyor,7,5 dakikada pişiyor,15 dakikada çayınıza eşlik ediyor:)))
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker(1,5 s b.kullanmış),
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvıyağ(fındık yağı),
3 yemek kaşığı kakao,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
aldığı kadar un
yumurta ve şeker çırpılır,un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler de konur ve 1 su bardağına ayrılır,kalan kısmına un,kabartma tozu,vanilya konur ve fırında pişirilir aynur 7,5 dk pişirmiş ama ben 10 dk pişirebildim,kontrol edip üstüne ayırdığım sosu döktüm
(yuvarlak 25 cm çapında cam fırın kabı kullandım)
pişme süresi:700 c de 7,5 dk(ben biraz derin bir kaba koyduğum için pişmesi 10 dk sürdü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder