1 Kasım 2011 Salı

LİMONLU BİSKÜVİLİ PASTA


Malzemeler :

- 1 paket pötibör bisküvi
- 2 limon
- 2 yumurta
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 3 kaşık nişasta
- 1 paket margarin

Önce bir tencereye limonların kabukları rendenin ince tarafı ile rendelenir, 2 limonun suyu sıkılır. Üzerine su, yumurta, toz şeker, nişasta, ertimeden margarin eklenir. Ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.  Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Pastayı yapacağınız tepsinin dibine az muhallebi yayılır, üzerine bisküviler dizilip, tekrar muhallebi koyulur. Buzdolabında 3-4 saat bekletilir, üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder