1 Kasım 2011 Salı
kapuska nasıl yapılır
Beyaz lahana ile etli veya etsiz fırın ve tencere yemekleri yapılır. Ayrıca çorbası, dolması, zeytinyağlısı, salatası, turşusu ve böreği yapıldığı gibi bir çok yemek çeşitinin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Tarifim etsiz kabuska yemeği ile ilgilidir. Kapuska yemeği kuşbaşı etli, kıymalı, pirinçli ya da bulgurlu yapılabilir. Kapuska yemeği tencerede 60 dakika, düdüklü tencerede 12 dakika sürede pişer.
Domates ve biber salçası ortak kullanılırsa kapuska daha bir lezzetli olur. Kapuska pişirilirken az miktarda nar ekşisi ilavesi, yemeği daha da tatlandırır. Yemeğin servisi sırasında üzerine sumak ekşisi serpmekte kapuska yemeğine nefaset katar. Kapuska yemeği pişirilirken salça ölçüsüne dikkat etmek gerekir. Fazla miktarda kullanılacak salça, yemeği yenilmeyecek hale getirebilir. Sultan zeytinyağlı kapuska yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kilo beyaz lahana
altı kaşık zeytinyağı
bir iri soğan
bir kaşık domates salçası
iki kaşık pirinç
pul biber, sumak ekşisi
tuz
Yapılması
lahanayı kuşbaşı, soğanı yemeklik doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine salçayı ilave edin kavurun
ardından lahanayı ilave edin ve karıştırın
tencerenin kapağını kapayın
ağır ateşte 10 dakika süre ile lahanayı kendi suyu ile pişirin
ardından pirinç, 4 bardak kaynar su, pul biber ve tuzu ilave edin
yemeğin tuzunu ayarlayın
tencereyi 1 dakika fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte 1 saat süre ile yemeğinizi pişirin
üzerine sumak ekşisi serperek
kapuskanızı gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder