Malzemeler :
- 1 Pk. Baklava Yufkası
- 300 Gr. Tel Kadayıf
- 1,5 Su B. Ceviz
- 1 Tatlı K. Tarçın
- 125 Gr. Tereyağı
Şerbeti İçin:
- 4 Su B. Toz Şeker
- 2,5 Su B. Su
- 1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Kadayıfı ince bir şekilde doğruyoruz. Cevizi iri bir şekilde kırıyoruz. Baklava yufkasından 4 yaprağı üst üste koyuyoruz. Üzerine doğranmış kadayıf ve ceviz serpiyoruz.
Rulo şeklinde sarıyoruz. Bir parmak kalınlığında dilimliyoruz. Orta boy bir tepsiye yatay olarak dilimleri diziyoruz. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguluyoruz. Tereyağını eritip tatlının üzerine sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Tatlı fırından çıkıp ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti soğuk olarak döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder