4 Kasım 2011 Cuma

Antep Fıstıklı Kokoş Kurabiye

Her bayram dönemi olduğu gibi bu günlerde de iş yerinde yoğun günler geçiriyorum.Bu bayram gelsin kavurmalar gitsin haşlamalar bayramı olduğu için sizlere bol lezzetli günler dilerim :)


Antepfıstıklı her şeyi çok seven ben için bu kurabiyelerin lezzeti tartışılmaz. Umarım sizlerde beğenirsiniz.



Ailenizle birlikte mutlu mesut ,kederden kötülüklerden uzak harika bir bayram geçirmenizi temenni ederim....




Antep Fıstıklı Kokoş Kurabiye


250 gram oda ısında tereyağ(veya margarin)

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 bardağı hindistan cevizi

1,5 su bardağı ince çekilmiş fıstık tozu

1 yumurta akı

1 pket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5-3 su bardağı un(son 1 bardağı kontrollü ekleyin)


arzuya göre 25-30 adet kiraz şekerlemesi




Bütün malzemeleri karıştırıp çok yumuşak olmayan ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.


Hamurdan cevizden biraz büyük toplar koparıp hafif yasssılaştıralım ve yağlanmış tepsiye dizelim.


Her bir kurabiyenin ortasına kiraz şekerlemesi yerleştirip 175 derece önceden ısıtılmış fırında rengi çok değişmeden yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.


Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder