25 Eylül 2005 Pazar

ZEYNEP DÖNDÜ ! :)........

Bunu Kutlamak gerekir değil mi:)

Çok mutluyum Zeynep döndü ve çok şükür ki fazla hasar olmadığını yazmış gruba..

Bende bu mutluluğumu , sevincimi tatlı tariflerimizden birini yayınlayarak kutlamak istedim.

Site de renklensin bu güzel haberle :)

İnşallah tüm insanlar için bu mutluluk geçerlidir....


Elmalı Kareler



Eveettt ben bu tadı pek sevdim.
Bu tarifi 2001 yılında yazıcıdan çıktısını almışım. Tarifte bigglook.com a ait.
Uzun zamandır duruyor yapılacaklar arasında hatta o seneden beri bakıp bakıp bırak sonra diyordum.

Geçen hafta eski çalıştığım şirketten arkadaşım gelecekti aniden konuştuk gece ve ertesi gün öğlen bende olacaktı. O tatlı sevmez aslında ve et kıyma yemez.Ama ben yinede bu keki yaptım ona ve Havuçlu Çörek , Zencefilli Kurabiye yaptım.

Tarifin tabanı değişik. Kıtır ve hatta biraz sert ( esim öyle dedi) oluyor. Fakat son derece lezzetli ve görünüm şık.Aslında tarifin sonunda 24 saat bekletin yazıyormuşJ Ben bunu okumadan malzemelere bakıp kağıdı bıraktımJ Bugün yazarken fark ettim bu notuJ
Bence bekletmedeki amaç tabandaki sertliği/ kıtırlığı yumuşatmak.
Çünkü ertesi gün yediğimde çok daha iyiydi tabandaki kıtırlık...



Malzemeler
2 su bardağı un
½ su bardağı erimiş tereyağı
2 su bardağı kahverengi toz şeker ( ben normal kullandım )
1 adet yumurta
2 su bardağı kıyılmış elma
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı ince çekilmiş fındık
2 çay kaşığı tarçın
Vanilya, kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz

Yapılışı

· Un, şeker ve tereyağını bir kabın içinde mikserle karıştırın
· Üzerine fındıkları ekleyip karıştırın
· Kare bir tepsiye hamurun yarısını dökün
· Kalan hamura önce yoğurt ve yumurtayı katıp iyice karıştırın
· Sonra üzerine tarçın, kabartma tozu, tuz, vanilya ve kıyılmış elmaları ilave edip karıştırın
· Karışımı ilk hamurun üzerine yayın
· Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk. kadar pişirin
· Fırından çıkardıktan sonra 24 saat bekletin sonra servis edin..

Afiyet Olsun
Figen

Notlarım;
İlk karıştırılan malzemelerle bildiğiniz bir hamur olmuyor.Dikkat ederseniz zaten bu kadar margarin ile hamur olmaz. Kırıntı oluşuyor. Hatta bu tür kırıntılarla elmalı tarifler şeftalili ve bir çok tarifler yapılır. Bende yaparım arada, yine yapıp yayınlayacağım ileride.

Resim ekledim fikriniz olması için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder