16 Eylül 2005 Cuma

Pratik Fırın Patates



Çok pratik , ara sıcak, garnitür diyebileceğimiz bir çeşit daha.
Acil misafir geldiğinde hemen yapılacak tarzda. Ben daha çok et sote veya kremalı tavuk yanına yapıyorum servis tabağı dolu dolu oluyor:)
Hepimizin evinde patates olur değil mi:) O halde işimiz daha da kolay:)

Zeynep in Muhammara sını Pazar kahvaltısına , Patatesleri ise akşam yemeğinde garnitür olarak yapın derim:)

Malzemeler
4 adet patates
2 adet sarımsak / sarımsak tozu
Tereyağı / sıvı yağ
Tuz, kırmızı toz biber

Patateslerin kabukları soyulur ve haşlanır
Tepsi önce ikiye kesilmiş sarımsakla ovulur
Patatesler Tereyağı / Sıvı yağ ile yağlanmış borcama alınır
Patateslerin üstü yağlanır
Üzerlerine biraz sarımsaktan sürülür yada sarımsak tozu serpilir +kırmızı toz biber

260 derece fırında ızgara konumunda , ara sıra altı üstü çevrilerek kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder