4 Eylül 2005 Pazar

Cevizli Ekmek Dolmasi

Merhaba,
Eylul ayi ceviz ayi olsun dedik, gurubumuza degisik cevizli
tarifler geliyor, bu tarifte benim ailemde cok yapilan bir tarif,
sizlerle paylasmak istedim, pazar sabahi mutfaga girdim hemen...

Malzemeler:
1 adet yuvarlak ekmek
1 su bardak kiyma ( ben hindi kiyma kullandim)
1 su bardak ceviz ( dorde bolunecek cevizler, cok kucuk olmasin)
1 adet butun sogan
1 yemek kasik domates salcasi veya biber salcasi ( ben yarimsar kasik karistirdim)
yarim demet maydanoz
3 yemek kasik tereyag
2 su bardagi et suyu
tuz
karabiber


Nasil mi Yaptim?
1- Yuvarlak ekmegimi 2 gun oncesinden aldim, bekledim bayatlamasi icin.
2- Ekmegin arkasindan kucuk bir yuvarlak kapak actim.
3- Acilan yerden ekmek icini bosaltim, ufaladim.
4- Kiymami, kucuk dogranmis sogan ile tavada pisirmeye basladim,
daha sonra icine salcalarimi ilave ettim, kavrulunca cevizlerimi ilave ettim.
5- Maydanozlarimida dograyip koyduktan sonra ufalanmis
ekmek iclerinide bu tavaya dahil ettim, hepsini iyice karistirdim.
6- Pisen bu harci oydugum ekmegimin icine yeniden doldurdum.
7-Kesip ayirmis oldugum kapagi kapatip metal kevgirimin
uzerine koydum. (kapak kismi altta kalacak)
8- Kevgirimin oturacagi buyuklukte tencereme yarim bardak
et suyu koydum, kaynadikca buharlasip ekmek dolmamin pismesini
sagliyor cunku, su azaldikca ekmegimin uzerinden yavas yavas et
suyunu dokmeye devam ettim.
9- Ekmegin ust kabugu yumusamaya baslayincada tereyagini
gezdirdim uzerinde, ocagimi kapattim, demlendikten sonra
servise hazirdi cevizli ekmek dolmam.


Afiyet Olsun,
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder