12 Eylül 2005 Pazartesi

Lorlu & Dereotlu Poğaça


2 sene önce bu tarifi bir arkadaşımdan almıştım. Bilenler bilir ben tuzlu sevmem daha çok hatta hep tatlı severim:) Ama içine taze soğan girince değişiyor.Bayılıyorum çökelek ve soğan ikilisine. Son derece kolay bir tarif tutmadı derdiniz yok. Ve fırından çıktığında yemek isterseniz sıcak sıcak benim gibi en az 2 adet yiyeceğinizi bilin derim. Ben 3-4 adet yiyiyorum...



Malzemeler
1 paket margarin / 250 gr. Oda sıcaklığında
3 kasık yoğurt
1 kabartma tozu
Birer çimdik tuz – şeker
Aldığı kadar un – Sizin için ölçerek yaptım 3 su bardağı

İç Malzeme
Tulum Loru ( çökelek, tuzlu lor )
Taze soğan
Dereotu – Maydanoz - kırmızı biber-karabiber
Üzerine yumurta sarısı

Yapılışı
1. Hamur malzemelerinin hepsi yoğrulur
2. İç malzeme hazırlanır
3. İstenilen sekil verilir
4. 170 derecelik fırında pişirilir

Ben hamurun bir kısmını alıp yarım cm. inceliğinde açıyorum ve geniş bir bardak ile yuvarlak kesip harcı koyuyorum ve kapatıyorum


Notlarım
İç malzeme değişebilir ben zeytinli de yapıyorum .
Bende 25 dk. da pişti. Ve 30 adet poğaça çıkıyor bende ortalama.
Unu bu kez yaptığımda ölçerek koydum, 3 su bardağı yetti bana. Siz azar azar koyarak deneyin.

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder