20 Eylül 2005 Salı

Zencefilli ve Hindistan Cevizli Kek

Merhaba
Bu kek tarifini Meksika'li bir musterimden aldim epey bir sure once,
ancak vakit bulup yaptim, Meksika'lilar Bundi diyorlarmis kendi
aralarinda, Iceriginde malzemesi epey cok olan bir kek ama
tadi da bir o kadar guzel, zencefilin ve tarcinin verdigi aroma hele inanilmaz...

Malzemeler :
1 kap sour cream (veya suzme yogurt)
1/4 kap margarin (ben tereyagi kullandim)
2 kap toz seker
3 yumurta
1 cay kasik vanilla ozu
2 kap un
1 cay kasik karbonat
2 cay kasik toz tarcin
1 cay kasik kabartma tozu
1/4 caykasik tuz
2 kap taze rende hindistan cevizi (ben hazir aldim)
1/2 kap rende zencefil
1 kap kuru uzum

Nasil mi Yaptim?

Keki hazirlamadan once firinimi calistirdim, cunku isinmis firina girmesi
gerekiyor sonra once yumurtalar ile sekeri karistirdim, sonrasinda
sour cream, tereyag ve tum malzemeyi ilave ettim, iyice karismasina
ozen gosterin, sonra yaglanmis kek kalibiniza dokun, isinmis firina surun,
yaklasik 40 dk da pismis oluyor kek, iliyinca servise hazir demektir.
Afiyet Olsun.
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder