29 Eylül 2005 Perşembe

Tuzlu Pay


Yok yok ben yaşlandım !!!.....:)

Arkadaşlar bu tarifi 2 hafta önce yaptım.Ama bir gun tarifi arayıp durdum yok? Heryere baktım yok? Attım sanıp Dr.Oetker ' e mail attım dedim tarifiniz böyle böyle bana yazarmısınız.Evdeki poşetlerdede bu tarif yok..Hoş Dr.Oetker den cevap gelmedi? Ve cidden hayal kırıklığı yaşadım.Ben çok severim nedense !..Derken bugün arkadaşıma tuzlu tarif göndereceğim girdim klasöre aaaaaaa! e ben Tuzlu Pay ı yazmışım !! Yok artık....
Boşuna 2 gün evin altını üstüne getirmişim .Demekki yazdım ve ettım doğal olarak.Ama gelde hatırla...
Ben gerçekten yaşlanmışım........




Biliyorsunuz bende pek tuzlu tarifler olmaz. Ama artık yavaş yavaş denemelerim oluyor. Buda denemelerimden biri. Ben çok beğendim !Kuru olmadı. Ve tarif defterime not ettim bile.
Artık misafirlerime yapacağım bir tuzlu tarif daha eklendi.

Tarif Dr.Oetker in Kabartma Tozu Poşetinden:)


Tuzlu Pay

Malzemeler
125 gr. Oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 –2 su bardağı un ( ben 1,5 sb. kullandım )
Kabartma Tozu

İç Malzemesi
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir ( ben 2 su bardağı Tulum loru kullandım )
50 gr. Ufak doğranmış sucuk
50 gr. Ufak doğranmış sosis ( ben kullanmadım )
Yarımşar çay bardağı dereotu ve maydanoz
3 adet ince doğranmış yeşil biber ( ben kullanmadım )

Üstüne
Yarım çay bardağı süt ( ben 2 çay bardağı kullandım )
1 yumurta


Yapılışı
1. İlk malzemelerle bir hamur yapın. Ben unu tam 1,5 su bardağı kullandım ve yeterli geldi. Ele yapışması bitince kestim unu. Ve hamuru folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
2. İç malzemeyi hazırlayın ,
3. Dinlenmiş hamurun yarısını 26 cm.lik bir kalıba döşeyin.
4. üstüne iç malzemeyi koyun
5. Diğer kalan hamurla şeritler yapıp malzemenin üstünü örün
6. Üzeri için sütü ve yumurtayı çırpıp tartın üstüne dökün.
7. 170 derece fırında ben tam 28 dk. pişirdim. Yeterli geldi.

Afiyet Olsun,
Figen



Notlarım;
Bende o gün Beyaz peynir yoktu , Tulum Loru vardı onu kullandım ve 2 su bardağı olarak kullandım.İç malzemeyi bol seviyoruz. Sosis eklemedim hem yoktu hem sevmem sosisi.Oğlumun da yemesini istemediğimden ...

Biberde kullanmadım gerek görmedim. Ve en önemlisi süt oranını 2 çay bardağı kullandım. Daha nemli olsun diye zira bu tür karışımlar kuru kalıyor ben biraz daha nemli seviyorum çok kuru olmamalı benim için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder