27 Eylül 2005 Salı

Domatesli Zeytinli Makarna



Sezon Domatesleri bitmeden yayınlamalı değil mi bu tarifi.
Yapıyorum ama sonra bekliyor draftta. Başka tarifler giriyor araya :) gerçekten sezon bitmeden mis kokulu ( bulursanız ) domateslerle yapalım bu makarnayı.

Ben tek kelime ile bayılıyorum bu lezzete. O fesleğen domates birlikteliği. İçinde üstelikte zeytin var, kaşar var, soğan var...Nasıl güzel olmasın şimdi...

Resimlerde istediğimi yakalayamadım o güzelliği ? Ama olsun içindeki malzemeleri düşünün yeterli olur:)


Malzemeler
500 gr. Düdük makarna ( yada ne varsa da olur ama bu çeşitte daha iyi oluyor )
500 gr. Domates , küp doğranmış
1 ½ tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı toz biber
1/3 bardak dilimlenmiş siyah zeytin (ben daha fazla kullanıyorum )
2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri ( ben küp kesip kullanıyorum )
2 bardak tavuk suyu ( bulyon da kullanılabilir arzunuza göre )
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı fesleğen ( varsa taze olarak ta ilaveten 1 çorba kaşığı kullanın )
3 adet kıyılmış kuru soğan
Zeytinyağ
Tuz – Karabiber

Yapılışı
· Zeytinyağı kalın tabanlı bir tavada kızdırın.Soğan ve sarımsağı ilave edin, yaklaşık 5 dk. soğanlar pembeleşene kadar kavurun orta ateşte
· Domatesleri, kuru fesleğeni, kırmızı biberi ekleyin ve tahta kaşığın arkasıyla domatesleri ezmeye çalışarak kaynatın
· Tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın
· Ateşi kısın , tenceredeki su çekilinceye kadar pişirin.Kısık ateşte...
· Tuz ve karabiberi ekleyin sos hazır.
· Fırını 190 dereceye ısıtın
· Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın hafif diri kalacak şekilde (ben 7 dk. haşlıyorum)
· Makarnayı süzün ve tencereye alın üzerine 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı, hazırladığınız sosu , zeytinleri kaşarı ekleyip hepsini harmanlayın.
· Borcama koyun üzerine yine bir miktar zeytin ve kaşar serpin fırına verin
· Yaklaşık 30 dk. da hazır oluyor.

Afiyet Olsun
Figen KARAVAS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder