19 Eylül 2005 Pazartesi

Fırın Makarna



Fırın Makarna için tarif çok fazla.
Bende zaman zaman değişik versiyonlarını deniyorum.
Ama bu vereceğim tarif bildiğimiz klasik makarna tarifi. Oldukça lezzetli.
Arşivimizde Fırın Makarna da olsun:)

Bu yemeğin yanına ben Tavuk Sote yaptım mantarlı. Ve mutlaka ortaya kocaman bir kase yeşil salata olmalı.Tavuk sote olmasa da olur. Sadece Makarna ve kocaman kase yeşil salata.
Bence yeterli:)


Malzemeler
Bir paket fırın makarna
1.850 gr. .süt
5 Çorba kaşığı un ( tepeleme)
1-1,5 çay bardağı sıvı yağ
Yarım kg. Tulum loru ( Lor ,çökelek )
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
Muskat rendesi
Kimyon, tuz, karabiber

Yapılışı
1. Makarnaları bol ve tuzlu suda diri olacak şekilde haşlayın
( ben 7 dk.haşlıyorum )
2. Diğer taraftan Beşamel sosu hazırlayacağız
3. Yağı tencereye koyup unu kavuralım
4. Üzerine sütü ekleyip çırpalım
5. İçine tuz,karabiber,muskat rendesi,kimyon ekleyip pişirelim
6. Ocağı kapatıp ılınmaya bırakalım ama arada mutlaka karıştıralım üstü kabuk bağlamasın
7. Ilınınca içine yumurtayı kırıp çırpalım
8. Makarnayı biraz sıvı yağ ile yağlayın ve Beşamel sosu dökün az bir miktar üstü için bırakın, makarnayı sosa bulayın
9. Makarnanın yarısını dökün borcama, üstüne maydanozlu lorun tamamını serpin
10. Lorun üstüne kalan soslu makarnayı koyun ve üstüne de kalan sosu döküp arzu ederseniz kasar serpin yoksa önemli değil 3-5 minik tereyağı koyun üstüne ve 200-210 derece fırına verin.
11. Yaklaşık 35 dk. da pişecektir.Üstü kızarınca ve içini biraz çekince kapatın fırını.

Afiyet olsun
Figen




Yukarıda gördüğünüz minik sert şeyler muskat...Tüm aktarlardan temin edebilirsiniz. Hatta ben zaman zaman pazarda dahi baharat satan yerlere denk geliyorum.Hipermarketlerin baharat reyonlarında da mevcut. Besamel sosa güzel bir tat veriyor. Evinizde bulunsun.

Hatta bebeklerin gaz sancısına bile cok iyi geliyor. Ben oğluma denemiştim.
Mamasının içine atıyordum toz halinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder