5 Eylül 2005 Pazartesi

Tarcinli Cevizli Rulo


Merhaba
Cevizli tariflere devam edelim istedim bugunde, yapimi kolay
tadi guzel bir lezzet ...


Malzemeler:

2.5 kap un
1 yemek kasik toz seker
1 paket kabartma tozu
1 cay kasik tuz
1 kap tereyag ( ikiye bolunecek )
1 kap sut
1 kap esmer seker
1 kap dovulmus ceviz
3 cay kasik toz tarcin
karamel uzerine surmek icin ( ben hazir kullandim)

Nasil mi Yaptim?

Tereyagin yarisi ile esmer sekeri ve tarcini bir kasede karistirdim.
Sonra un, kabartma tozu, tuz, kalan tereyagi, sut ile yogurdum,
cok iyi yogurmak gerekiyor bu hamuru, sonra dinlenmeye biraktim,
bu hamurdan yaklasik 10-12 tane rulo cikiyor, dinlenmis hamuru
buyukce bir dikdortgen seklinde merdane ile aciyorum,
tarcinli karisimi icine yayiyorum oldugu gibi, cevizleride
dokuyorum uzerine , sonra rulo yapiyorum ve bicakla birer
parmak kalinliginda kesiyorum, yaglanmis tepsiye yerlestiriyorum,
200 C de 25 dakikada pisiyor, uzerine cikinca kimisine karamel
suruyorum, kimisini sade yiyoruz veya uzerine pudra sekeri
ile glaze yapip dokebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Zeynep.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder