6 Eylül 2005 Salı

Pratik Tarifler -Güveçte Tavuk



Hafta sonları genelde yapıyorum eşim beyaz eti sever ve güveçte bu şekliyle daha çok sever. Yapımı kolay ve lezzetli. Resimde gördüğünüz güveçlerden 2 adet yapıyorum aşağıdaki ölçülerle. Ama biz büyük porsiyon ile doyarız:) Belki size bir güveç bile yetebilir.. Biz bu yemeğin yanına fazla meze tarzı bir şeyde yapmıyoruz belki de ondan..

Güveçte Tavuk

Malzemeler
750 gr. kuşbaşı tavuk
6-7 adet yeşil sivri biber
1 büyük kuru soğan
2 büyük domates
Tuz, karabiber, kekik, zeytinyağı

Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayalım ve güvecin zeminine yayalım
Biberleri küp keselim, domatesleri küp keselim
Tavuk, biber, domates , zeytinyağı ve baharatları karıştıralım
Güvece yayalım, en üstüne de domates serpelim
220 derece fırında pişirelim

Notlarım
Fırında pişerken tavuklar su salar arada bir kere çıkarıp e çatalla karıştırın ve tekrar fırına verin kafidir. Ve arzu ederseniz fırından almadan son 5 dk. da kaşar serpebilirsiniz.

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder