13 Eylül 2005 Salı

Cevizli Islak Kek


Yemekbiz mail grubumuzda bu ay Ceviz demiştik.
Gruptan dostumuz Seray Urbay bu tarifi göndermişti. Buna benzer çok yakın bir tarifim var , benim tarifimde Sıvı Krema yerine Toz Krem Şanti kullanılıyordu. Tatlarının çok benzediğini düşünüp yaptım. Tıpkı düşündüğüm gibi çıktı sonuç.
Süngerimsi, yumuşacık , ortalama 3-4 gün aynı yumuşaklıkta kalan bir kek .
Islak dendiğine de bakmayın.Islak geğil ama nemli gibi:) Yumuşacık olduğu için sanırım bu ismi vermişler, çok yumuşak puf puf..

Yalnız ben oğlumdan fırsat bulup resim çekeyim derken üzerine pudra şekeri serpmeyi atlamışım.
Siz arzu ederseniz serpin.Eminim daha şık ve lezzetli olacaktır.

Seray’cım paylaştığın için teşekkür ederim ...


Bu arada kekin üzerine oğluşum Ulus ısrarla "ceviz koyacagım annecimm" dedi ve o galip geldi:) Gelişi güzel serpti cevizleri büyük keyifle :)
Aslında vanilya ve diğer malzemeleri bile o koyuyor ! Mumkun mu ondan habersiz yapabilmem , hep birlikte yapılacak kaçarı yok:))
Ama anne keki fırın averdikten sonra en az yarım saat mutfak temizliyor o başka! :)



Malzemeler
200 gr margarin
1+3/4 su bardağı toz şeker
3 yumurta
400 ml krema
2,5 su bardağı un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı ceviz

Yapılışı
· Margarin ve şekeri çırpıyoruz
· Teker teker yumurtaları ekleyip çırpıyoruz
· Kremayı ekleyip çırpıyoruz
· Un, kabartma tozu , vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz
· Ve en son cevizi ekleyip karıştırıyoruz
· 180 derecede 35 - 40 dk. pişiriyoruz
· Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri tarçın karışımı serpiyoruz

Notum;
Bu keki mümkünse kare borcamda yapın. Süngerimsi ve çok yumuşak yapısından dolayı dağılıyor. Benim o gün kare borcamda Makarnam vardı yeni yapmıştım ve yıkamaya üşenip kek kalıbında yaptım. Ama siz üşenmeyin. :)

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder