3 Aralık 2011 Cumartesi

Torunum Deniz Erenin doğum günü http://sevgisofrasi.blogspot.com




PASTASINI İSMİNE UYGUN OLSUN  DİYE GÖL TEMASI OLAN BİR PASTA YAPMAK  İSTEDİM
EKEK ÇOCUKLARI İÇİN MALESEF FAZLA SEÇENEK YOK   YANLIZ UĞRAŞTIĞIM İÇİN ÇOK HATALARI OLMASINA RAĞMEN YİNEDE GÜZEL OLDU SANIRIM ANNESİ ÇALIŞTIĞI VE ÇOK GEÇ GELDİĞİ İÇİN HERŞEYİ BEN HAZIRLADIM VE DOĞUM GÜNÜNÜ BİZDE YAPTIK ÇOK YORULMUŞUM HEPSİDE  EMEK İSTEYEN TARİFLER



Resim yazısı ekle


DENİZ EREN MUTLU SAĞLIKLI BİR ÖMÜR DİLİYORUM YAVRUM












DUMANI ÜSTÜNDE İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER
Dış Malzemesi
1/2kilo ince bulgur
1/2 kilo orta boy bulgur
1/2 kilo yağsız sinirsiz kıyma
2 avuç un
2 yemek kaşığı biber salçası
Pulbibier ,tuz , kimyon
İç Malzemesi 
1 kilo yağlı  kıyma
5 adet kuru soğan
150 gram iri çekilmiş ceviz
1,5 paket margarin
Tuz ,karabiber, nane, pulbiber, kimyon
1/2 demet maydonoz  

YAPILIŞI
Dışının Hazırlanması
Bulgur soğuk suyla kısır gibi az suyla ıslatılır, yarım saat bekler ilk önce salça
ve baharatlarla bulgur yoğrulur sonra et ilave edilip eller soğuk su ile ıslatılıp
sakız gibi olana kadar yoğrulur, 2 avuç un ilave edilip tekrar yoğrulur.
İçinin Hazırlanması
Soğanlar küçük doğranır süzgeçte yıkanır eritilmiş yağda soğanlar kavrulur  kıy-
ma ilave edilir iyice kavrulur tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane  ilave edilir, 
ateşten alınır maydonozu cevizi katılır soğutulup buzlukta  donması beklenir.
Hazırlanması
Yoğurduğumuz  bulgurlu , etli  hamurdan yumurta kadar kopartılıp  çok ince açılır
malzemesi konulup kapatılır  kaynayan tuzlu ve az limon sıkılmış suda 5 dakika
haşlanır.
NOT: İstenirse yağda kızartılır.



PIRASALI KİŞ




MALZEMELER
1 kilo pırasa
3 yumurta
125 gram margarin
200 gram krema 1 paket
1 paket kabartma tozu
Sucuk  veya salam
2 kaşık yoğurt
Un ,tuz, kaşar peyniri
YAPILIŞI
Pırasalar  çok küçük doğranır , susuz ve yağsız olarak pişirilir ve soğutulur .
Yağ eritilip ılınır 1 yumurta çatalla çırpılır , yoğurt ilave edilir.
Unu tuzu katılır ve yavaş yavaş yağ ve kabartma tozu katılıp  kulak memesi
yumuşaklığında hamur yoğrulur .Bir kalıp yağlanır  hamur kalıbın kenarlarınada
gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerine salam veya sucuklar dizilir. Sucukların  
üzerine soğuyan pırasalar yerleştirilir. 2 yumurta çırpılır pırasaların üzerine
dökülür, kremada yumurtaların üzerine dökülür. Fırında pişirilir, inmesine
yakın kaşar peyniri rendesi serpilir hafif kızarınca servise hazır olur.



ÇÖREK OTLU KURABİYE
SEVGİLİ MUHTEREMLE AFİYETLE VE LEZZİZ SOFRALAR SEVALİN TARİFİ ÇÖREK OTLU KURABİYE GÖRÜNCE ÇOK BEĞENMİŞTİM İÇİNDE ŞEKER OLDUĞU İÇİN YAPARKEN TEREDDÜT ETTİM YARIM ÖLÇÜ  YAPTIM AMA AZ YAPTIĞIMA PİŞMAN OLDUM O KADAR GÜZELKİ ANLATAMAM ARKADAŞLARIN ELLERİNE SAĞLIK
TARİFİ AYNEN YAZIYORUM
MALZEMELER:
  • 250 gr yumusak tereyagi
  • 1 kuçuk cay bardağıı sıvıyag(cay bardagının boylarıda farklı oldugu için en küçüğünü tercih edin)
  • 3 yemek kaşığı toz seker
  • 2 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardagina yakIn un (son bardak kontrollu eklensin kıvama göre)
  • 1 yumurta sarısı üstüne akı hamurun içine
YAPILISI:
Yumurta sarısı hariç tüm malzeme kulak memesi yumuşaklığında iyice yoğrulur daha sonra bu hamurdan büyükçe parcalar kopartılıp rulo yapılır ve verev sekilde kesilir daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış firında 175 derece üzeri kızarana dek pisirin.
ELDE AÇMA KOL BÖREĞİ PEYNİRLİ, PAZILI

 
MALZEMELER

2su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

aldığı kadar un

500 gram pazı (ayıklanmış yıkanmış yaprakları) 

1 adet kuru soğan

150 gram beyaz peynir

tuz ,kara biber



YAPILIŞI

Un,tuz, su ile   kulak memesi yumuşaklığında bir hamur

yoğurulur, yarım saat hamur dinlendirilir. pazıların

yaprakları ayıklanıp yıkanır, küçük, küçük doğranır 

soğan küçük  yemeklik  doğranır  peynir

ufalanır Tuzu ve karabiberi ilave edilir,hepsi karıştırılır . 

Dinlenen hamurlar 4 eşit parçaya ayrılır  her parça

30 santim çapında açılır.  sıvıyağ ile yağlanır 

daha sonra  sofra bezinin

üzerine alınıp   kenarlarından  çekerek iyice açılır  kalın

kenarları kesilip çıkartılır ucuna pazılı

içten konup    sofra bezinin bir tarafından tutup

sardırılır istenilen şekilde

kıvrılır gül böreği gibi veya başka şekil verilip yağlanmış

tepsiye  veya yağlı kağıt serili tepsiye konup üzeri sıvı yağ ile yağlanıp170 derecede

ısıtılmış fırında pişer.
ÇERKEZ TAVUĞU
BANYOLU BÖREK
MALZEMELER

3 yufka

125 gram margarin

150 gram beyaz peynir 

Maydanoz 

1 Yumurta sarısı üzerine akı peynirine



YAPILIŞI

Margarin eritilip ılıtılır,  yufkanın bir tanesi masaya serilir, üzerine eritilip ılınan yağ sürülür ,diğer yufka  serilip üzerine yağ sürülür üçüncü yufka serilir yağ sürülür sigara böreği gibi 16 parçaya bölünür, hazırladığımız  içten uçlarına konup sigara böreği gibi sarılır.Su dolu bir kabın içine 
  börekler batırılıp çıkartılır, bir kaba yerleştirip buzlukta bir gece bekletilir, yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili bir tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı  sürülüp susam dökülür 180 derecede ısıtılmış fırında pişer 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder