19 Aralık 2011 Pazartesi

Bayatlamayan Poğaça (Sodalı Poğaça)

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
(akı hamura eklenecek sarısı üzerine sürülecek)
Un
İç malzeme
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için 
Yumurta sarısı
Haşhaş,susam
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt ve maya alınır maya iyice ezilir.
Soda,yumurta akı,sıvı yağ,tuz ve şeker eklenir iyice karıştırılır.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına bir hamur hazırlanır üzeri kapatılır yarım saat mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alınır ortası açılır ve iç harçtan konur kapatılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
Yağlanmış tepsiye poğaçalar dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür haşhaş yada susam serpilir.
Poğaçalar 10 dakika tepsi mayası yapılır önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder