malzemeler
- 1 tane yumurta
- 125g. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
- 1 su bardak pudra şekeri
- 2 yemek kaşık kakao
- 1 cay kasik kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardak un
- 1 su bardak nisasta
Yapılışı
- Yumuşamış margarin ile pudra şekerini miksele cirpin.
- Üzerine yumurta, vanilin, un ve kabartma tozunu ilave edip yumusak bir hamur yugurun .
- hamurunuzu kapatip yaklasik buz dolabinda 15 dakika dinlenmeye birakin.
- Hamuru ikiye ayırın.
- Yarısına 2-3 yemek kaşık kakao karıştırın.
- Bayaz hamuru merdaneyle açın .
- Kakaolu hamuru uzunlamasina rulo yapip beyaz hamurun baslangic kismina koyup bir kez sarin rulo yapin.
- Bicakla hamuru kesin ve ayni islemi beyaz hamurun üzerine yine kakaolu hamur koyup devam edin .
- 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder