Malzemeler:
- 1 Köy Tavuğu
- 1 Çorba K. Yoğurt
- 1 Çorba K. Domates Salçası
- Tuz
Pilavı İçin:
- 3 Su B. Pirinç
- 1 Su B. Bezelye
- 2 Çorba K. Tereyağı
- 1 Çay B. Kuş Üzümü
- 1 Tutam Dereotu
- 1 Kase Çeri Domates
- Yarım Kg Kestane
- Tavuk Suyu
- Tuz
- Su
Hazırlanışı:
Tavuğu geniş bir tencerenin içine alıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyuyoruz. Tane karabiber, defne yaprağı, doğranmış havuç ve soğan katıp haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra suyunu süzdürüp tavuk suyu olarak kullanıyoruz. Sosu için, yoğurt, domates salçası, sıvıyağ ve tuzu kaseye koyup karıştırıyoruz. Haşlanmış tavuğu bütün olarak fırın tepsisine alıyoruz.
Tuz ve karabiber serpiyoruz. Salçalı sosundan üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Kestanelerin üzerilerine çizikler atıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkıp soğuduktan sonra kabuklarını soyuyoruz.
Pilavı için, tereyağını pilav tenceresine koyup eritiyoruz. Yıkanmış pirinci ekleyip kavuruyoruz. Kuş üzümü ve bezelyeyi katıyoruz. Biraz daha karıştırıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve tavuk suyu koyuyoruz.
Kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kızaran tavuğu servis tabağının ortasına koyuyoruz. Pişen pilava ince doğranmış dereotu ve kırılmış tane karabiber katıp karıştırıyoruz.
Tavuğun etrafına pilavı koyuyoruz. Pilavın üzerini kestane ve çeri domatesle süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder