malzemeler
4-5 kişilik
5-6 tane tırnak pidesi
yarım kilo biftek
5 ym kaşığı zeytinyağ
yarım kilo yoğurt
3 diş ezilmiş sarımsak
3 ym kaşığı tereyağ
3 ym kaşığı salça
1 çay bardağı su
tuz
hazırlanışı
Etleri şerit şeklinde doğrayın. Zeytinyağında kavurup tavadan almadan önce tuzunu ekleyip karıştırın tabağa alın.
pideli köftedeki tarifi uygulayıp pideleri kendiniz yapabilir yada hazır alabilirsiniz..
Pideleri, etleri kestiğiniz boyut da şeritlere ayırın ve biftekleri kızarttığınız etlerin yağında karıştırarak kızartın. Servis tabağına alın.
yoğurtlu kebab
sosu için
Tereyağı eritin, salçayı ekleyip kavurun. Suyu ekleyerek kaynatın. Tuzunu da ayarlayıp ocaktan alın.
Pidelerin üzerine sosdan gezdirin. Üzerine etleri yerleştirin. Onun üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. En üste kalan sosu dökün. Üzerine kekik serperek sıcak olarak servis yapın.
yine aynı tavada domates ve sivri biber közleyerek servis yapabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder