Malzemeler:
- 1 Lt. Süt
- 1 Su B. Pirinç
- 1,5 Su B. Toz Şeker
- 1 Çorba K. Mısır Nişastası
- 2 Portakal Kabuğu Rendesi
Üzeri İçin:
- Portakal Dilimi
Hazırlanışı
Süt ve şekeri tencereye döküp kaynatıyoruz. Pirinçleri ayrı bir tencerede iyi bir şekilde haşlayıp süte ekliyoruz.
Sütle beraber pirinçleri biraz daha pişiriyoruz. Nişastayı kasenin içine alıyoruz. Biraz su döküp kıvamını açıyoruz. Sütlaca ekleyip karıştırıyoruz.
1 taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Servis tabağına döküyoruz. Üzeri pelte tuttuktan sonra portakal dilimleri ile süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder