28 Aralık 2011 Çarşamba

Garnitürlü Çift Katlı Gül Böreği

Garnitürlü Çift Katlı Gül Böreği

Malzemeler:


  • 4 Yufka
  • 1 Kase Garnitür
  • 150 Gr. Kaşar Peyniri
  • 50 Gr. Pastırma
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu İçin:

  • 2 Yumurta
  • 1 Çay B. Süt
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • Yumurta Sarısı
  • Sarı Haşhaş



Hazırlanışı:

İç harcı için, pastırma ve kaşar peynirini küp küp doğruyoruz. Garnitürle birlikte karıştırıyoruz. Tuz ve karabiber katıyoruz. İlk yufkayı tezhagın üzerine koyup açıyoruz.

Sıvıyağ sürüyoruz. Üzerine diğer yufkayı koyuyoruz. Sosu için, yumurta, süt, sıvıyağ ve biraz tuzu karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz. yufkanın üzerine sosundan sürüyoruz. 6'ya bölüyoruz.

Geniş kısımlarına pastırmalı harcımızdan koyup rulo yapıyoruz. Gül şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerine sosundan bol bol sürüyoruz.

Böreklerin üzerine sarı haşhaş serpiyoruz. Sosunu çekmesi için 10 dakika dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder