20 Aralık 2011 Salı

kedi patiği - котешки лапи


malzemeler:
-1 su bardağı yoğurt
-5-6 çorba kaşığı sade soda (maden suyu )
-1 yumurta
-1/2 paket kabartma tozu
-1/2 çay kaşığı karbonat
-1-2 çorba kaşığı sıvı yağı
-un -yumuşak hamur olacak

hazırlanışı : yoğurt,kabartma tozu,karbonatı hamur yoğurulacak kaseye alın,karıştırın kaşık ile 3-4 kere,soda ,yumurta,sıvı yağı ilave edin,karıştırın ve unu azar azar karıştırarak ilave edin,biraz yapışkan hamur oluyoru ,önemli deyil,4-5 saat bekledikten sonra bol unlu tezgaha hamuru alın ve yoğurun ,böylelikle yumuşak ama yapışmayan hamur olacak ,1sm. kadar açın hamuru ,baklava şekli gibi kesin ,her köşeye çentik atın,pişerken açılır ,kedi patiği gibi şekil alır .Bol ,kızgın yağıda kızartın ,sık sık çevirirseniz güzel kabarır ve yumuşacık olurlar .




на български


продукти:
-1 чаена чаша ( 240 мл.) кисело мляко
-5-6 супени лъжици газирана вода
-1 яйце
-половин пакетче бакпулвер
-половин кафеена лъжичка сода бикарбонат
-1-2 супени лъжици олио
-брашно за меко тесто

начин на приготвяне : млекото,бакпулвера,содата се разбъркват 3-4 пъти с лъжица ,прибавя се газираната вода,яйцето,олиото ,разбърква се ,помалко се прибавя брашното ,получава се меко,малко лепкаво тесто,не е толкова важно.след 4-5 часа изсипете тестото върху малко повече набрашнена маса ,измесете ,получва се макичко тесто,изтънете до 1 см. ,нарежете на ромбоиди на които на всеки ъгъл направете разрезчета ,които като се пържат се разстварят като котешки лапи.Пържете в нагорещено олио като постоянно обръщате ,така те се надуват и стават меки отвътре .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder