22 Aralık 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması

Bana göre Antalya 'da kışın olmanın en güzel taraflarından  biri de içinizden ağacı çıkana kadar portakal,mandalina ve limon tüketmekmiş :)))

Maçomla bahçede top oynamaya çıkıyoruz mesela...oyunu bırakıp kendimizi portakal toplarken buluyoruz her defasında...Ağaçların benim boyuma gelen kısımları çıplak resmen :))Nasıl dalmışsam artık :))))
Meğer ne kadar keyifli bir duyguymuş dalından yemek :) Sabahları taptaze portakal suyuyla güne başlamak feci bir şey...tarifsiz ...:))) 

Biraz daha burada kalırsam esmer halimden de eser kalmayacak demedi demeyin.Hürrem Sultanımsı bir renge bürüneceğim gibi geliyor..Sararıp, gürbüzleşerek, C vitamini patlaması yaşamam an meselesi artık:)) ee bu kadar keyif yaptığım için de iyice yuvarlaklaştım tabi ,artık boy yerine de çapımı ölçeceğim sanırsam:)))

Sonracığımaaa bu kadar portakaldan bahsedip de portakallı bir tarif vermezsek olmaz değil mi?

Bugün size hafif,sağlıklı ve çook lezzetli bir zeytinyağlı tarifi verip,hepinizi öpüp, mutlu bir gün dilerim blogcanlarımmmm



Portakallı Yer Elması için,

Malzemeler:

1 kg. yer elması
1/2 adet soğan
2 Adet havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet portakalın suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
tuz,sıcak su

Yapılışı:

Yer elmalarını soyup ,kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafifçe soteleyip yer elmalarını,havuçları ve 1adet portakalın suyunu ilave edip karıştıralım.
şekeri,suyu ve sıcak suyu göz kararı ekleyip pişmeye bırakalım.
Ilık veya soğuk servis yapalım.

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder